Pixel Qi är ett amerikanskt företag som arbetar mycket med strömsnåla skärmar. Men man har en teknik på sitt lager som bara väntar på att komma ut på marknaden på riktigt. Framtidens skärm, Pixel Qi?

Pixel Qi-skärmar är inte bara strömsnåla, som nämnt, utan har en viktig och näst intill revolutionerande egenskap. PixelQi:s skärmar kan bete sig som vanliga LCD-skärmar men kan även använda sig av en annan teknik. Nämligen e-ink. E-ink som vi har fått se i många maskiner, med Kindle som en klassiker! E-ink har två viktiga egenskaper. Dels så drar inte tekniken någon ström så länge som inte bilden rör sig. Men tekniken är inte heller baserad på lampor, vilket gör att sådana skärmar inte blir påverkade av starkt ljus utifrån.
Att byta mellan de två teknikerna har, i de produkter vi har sett hittills som har kommit med Pixel Qi:s skärmar, varit rätt lätt. Man har antingen kunnat göra det manuellt, genom att klicka på en knapp, eller automatiskt med hjälp av sensorer.
Så varför ska man använda sig av en Pixel Qi skärm? Jo, Pixel Qi skärmar har som sagt en mycket lägre strömförbrukning, mindre än hälften av vanliga LCD-skärmar påstås det. Men skärmen klarar även av utomhusmiljöer bra, vilket många känner igen som ett problem.
Just nu finns det verkligen inte många Pixel Qi-skärmar ute på marknaden, då de inte tagits många initiativ att få ut skärmarna på marknaden. Men det finns en som pratas om. Adam som är en lovande slate som använder sig av en PixelQi skärm.
Men tillgängligheten till en av Pixel Qi:s skärmar kan just ha blivit lite större. Under dagen sa Pixel Qi att man kommer att skicka ut skärmar som vem som helst kan sätta in i sin dator. Men frågan är bara hur lätt ett sådant byte kommer att bli? Enligt Pixel Qi så ska det bara vara lite svårare än att byta glödlampa! Skärmarna som ska komma någon gång till våren/sommaren är troligtvis 10" skärmar. Kanske kan vi få se ett bra år för Pixel Qi?!

Var uppdaterad - var TechNytt