LG enV Touch är en av LGs nya telefoner, den har likt Samsungs kamera som vi tog en titt på tidigare idag, två bildskärmar.

När man tar en första titt på mobilen så ser den ut som vilken vanlig touch-mobil som helst. Men vid en noggrannare titt så ser vi att man kan vika upp den. Under den härliga 3" skärmen som är på framsidan så hittar vi en till. Den är riktigt fin och färgrik, och under sig har den ett fullt QWERTY-tangentbord. Det är mycket stort och det ser inte ut att vara så svårt att träffa rätt. Dock så blir man tvingad till att flytta fingrarna långt, vilket kan göra att hastigheten på skrivandet sänks. Bredvid den 3" stora skärmen på insidan hittar vi även två högtalare som pekar rakt mot dig. Ja, tänka sig nu har du riktigt stereoljud! Under skärmen gömmer sig även två till knappar, dessa är vanliga ”funktionsknappar” som du använder för att navigera och komma åt olika menyer.

När man tar en titt runt mobilen så ser man att den har flera olika knappar även där. På vänster sida har du kamera-utlösaren, volymkontroll och en lock-knapp (låser mobilen). Mobilen laddas och kopplas upp till datorn med hjälp av en Micro-usb kontakt som finns längst ner på mobilen. Micro-SD plats, 3.5 mm hörlursuttag hittar du på höger sida. Där finns också en text som säger "Dolby Mobile", med det menas att telefonen använder sig av Dolbys egna mjukvara för att kontrollera musiken.

På baksidan av mobilen hittar vi en Schneider 3,2Mpixels kamera med autofokus och blixt.

Lite mer om tangent-bordet: Tangentbordet är som sagt ett QWERTY - tangentbord som inte bara har bokstäver utan även en del smarta knappar. På vänster sida av tangentbordet ser vi två små knappar som tar dig till adressboken och meddelanden. Navigering finns även på höger sida av tangentbordet. Det är ett vanligt styrkors med en OK-knapp i mitten.

Jag måste säga att hårdvaran är riktigt bra vilket kanske reflekteras i priset; $409,99 jämfört med Apples Iphone 3G S som ligger på $199.

Mjukvaran i telefonen är snygg och ser lätt ut att använda. Den är dock mycket påverkad av sin leverantör, tele-jätten Verizon. Lägg märke till att Verizon gör ett bra jobb deras egna webbläsaren som följer med är snygg och lättanvändbar. Detta är ju dock inte särskilt aktuellt eftersom inte Verizon, finns i Sverige. Jag har inte hört något om att den ska komma till Sverige. Om den skulle göra det så vet ni i alla fall vad ni kan förvänta er!

Var uppdaterad - var TechNytt