Apple har nyligen lagt till en till knapp till sin slate. Knappen som kallas för "Screen rotation lock" dykte nyligen upp på Apples hemsida (amerikanska versionen) för specifikationerna för iPad. Knappen antyder på att man skulle kunna låsa skärmen, så att man skulle kunna undvika att den roteras av sig själv när man har den i vissa situationer. Visst låter det bra....men vänta lite. Om man istället tar en trip till samma ställe på Apples hemsida, fast denna gången på svenska, så upptäcker man en lite underlig sak. På den svenska versionen så heter knappen istället "Ljud av". Med andra ord en sådan knapp som vi hittar på iPhone. Frågan är nu Apple; Vilken version vill ni gå med eller kommer båda knapparna att existera?

Utöver, ja, vilken eller vilka knappar det nu blir, så kommer iPad att komma med den klassiska runda Hem-knappen, men även en sleep-knapp och en volymkontroll, även detta likt sitt mindre syskon, iPhone.
Hur detta slutar kommer jag naturligtvis berätta så fort som jag fått fram lite mer fakta!

Uppdatering:
Ja, Apple Sverige har inte uppdaterats ännu, men ännu fler saker har vi fått höra från Apple från andra länder. Man har nu nämligen berättat hur reklamering av iPad-batterier kommer att gå till. Till skillnad från garantin på iPhone så kommer alla problem på batteriet på Apples iPad att lösas genom att användaren får en helt ny produkt. Batteriet kommer inte bara bytas ut, nej, en helt ny iPad kommer att ges ut. Med andra ord så kan vi nog förväntas oss en hög kvalité på iPad batteri. Kostnaden för en sådan reparation kommer att ligga på $99. (13 mars 22:37)
De första försäljningssiffrorna från Apple har nyligen kommit in och det verkar som om det går lika bra som alla trodde. Man har nu sålt 120 000 exemplar, då man de första timmarna av försäljning sålde ca 25 000 exemplar var timme. (13 mars 23:45)
Så, då har Apple Sverige ändrat sig och kallar nu knappen på höger sida för "Rotationslås för skärm" (17 mars 14:55)

Var uppdaterad - var TechNytt