Det var i morses (onsdag) som den nya versionen av SonyEricsons smartphone Xperia X1, kom i version 2, eller som den också kallas, ytterst fantasifullt, Xperia X2. Den är minst lika snygg som sin förgångare X1 som jag personligen älskade, trots att den körde Windows Mobile. Den nya versionen av telefonen kommer likt X1:an att köra Windows Mobile, nu version 6.5. För övrigt är telefonen en av de första med just detta operativsystem, hoppas att det gör bättre ifrån sig än föregångaren 6.1.
I mjukvaruväg så hittar vi Internet Explorer Mobile, Microsoft AppStore och även Sony Ericsons egna SlideView som ska på luddit förklarat vis, meddela användaren om missade samtal, meddelande och dyl. på ett översiktligt vis, som ska göra att man kan få snabb åtkomst till mycket.
Telefonen är packad med Applikationer, eller som Sony Ericson kallar det "paneler". Man ska även kunna ladda ner nya paneler från Microsoft AppStore.
Om vi tar en titt på hårdvaran så är detta inget som Sony Ericson behöver skämmas över. Telefonen har nämligen en 8,1 Mpixels kamera, fullt QWERTY-tangentbord och kapacitet att skicka bilder till tv. Den har även GSM, 3G, WiFi, GPS och Bluetooth. Något om att den ska ha HSDPA har jag inte hört, men det hoppas jag verkligen att vi kan förvänta oss.
När telefonen ska släppas eller vilket priset kommer att landa på är inget man sagt något om, men ska vi titta på hur X1:an prissates så blir det ingen billig historia, 6-7000 kronor kan vi nog förvänta oss vid release.
Om du gillar silver bättre än orginal-färgen svart så kommer detta kunna vara möjligt att köpa.

Vid samma tillfälle som Sony presenterade nya Xperia X2 så presenterade de även deras nya tunna bärbara dator. Den ska vara en riktigt bra dator och samtidigt ultra-tunn, med andra ord mindre än en centimeter tjock.
En ny funktion i datorn är den inbyggda webbkameran som inte bara kan göra det "vanliga". Den kan nämligen även göra en egen panorama-bild genom att du bara i 3 - 10 sekunder snurrar runt datorn i rummet, resten fixar den själv. På en sekund får du en panorering av rummet.
Datorn ska vara med i den nya Sony Vaio X Series.
Att den nya serien kommer att vara lika vacker och bra som de gamla Vaio är inget att tvivla på.
Mer om Sony/Sony Ericsons nyheter hittar du här på TechNytt.

Var uppdaterad - var TechNytt