Kindle har blivit en stor succé i USA, men när skaparen av e-läsaren släppte den i Sverige var det inte så många som jublade. Det finns nämligen knappt än enda e-bok på svenska.
Jag berättade för någon vecka sedan om att Barnes & Noble nu dock snart ska komma med en konkurrent till den populära Kindle. Vilket de nu har gjort. Den nya e-läsaren som får namnet Nook är en riktig bjässe. Med en stor grå-vit skärm att läsa ifrån, men även en till färgskärm med touch på under den gråa ska göra det lätt att navigera och se dina dokument.
Läsaren kommer i 2GB minne, vilket är ungefär 1500 böcker. Har du inte så många böcker att fylla den med så kan du annars lägga in lite låtar. Nook har nämligen även en inbyggd mp3-spelare som du lyssnar på genom en vanlig 3.5 mm stereo-utgång eller via mono-högtalaren.
I USA kommer man även kunna hämta nya böcker via 3G nät, AT&T:s. Wi-fi finns inbyggt men man kommer endast att kunna använda det i Barnes&Noble egna affärer.
Läsaren planeras inte komma till Sverige, men kanske är detta ett steg framåt. Kanske att de svenska affärerna kan inse att det vore coolt med en e-läsare på lagret.

Var uppdaterad - var TechNytt