Visst längtar du efter en dator som man behöver betala massor för och som man kan göra mindre med än den du redan har? Grattis säger jag till dig då!
Datorn som kallas Litl, eller Litl Easel Webbook, är som namnet antyder, så "lite" som möjligt. Tanken med datorn är att man ska bli av med "the computer stuff". Filer och mappar ska inte stå i vägen för att du så snabbt som möjligt ska kunna komma åt just den information som du vill.
Vill du så kan du även vrida skärmen bakåt för en mer "passiv" vy. I denna vy rullar information som du tidigare valt. Det kan vara t.ex. rubriker på en hemsida, väder, klockan, artiklar m.m. Denna funktion kallas, som en del i namnet, Easel.
Litl kommer att kost ca 6-7 000 kronor och går att köpa på litl:s hemsida idag!
Vill du veta mer? Klicka här!

Även några ytters inofficiella versioner av nya sorters datorer har börjat poppa upp på internet.
Som exempel har vi en version av en Dell Mini. Killen som gjort den har gjort ett bra jobb med tanke på att det inte längre ser ut som en laptop över huvud taget. Datorn har en stor touchskärm som inte nog med det även kör Windows 7 och har en accelerometer, som gör att datorn kan snurra då skärmen, då du har den i liggande/stående läge.

Var uppdaterad - var TechNytt