Många som har haft en Windows och som i alla fall är lite insatt i det hela, vet att Windows kan ha sina problem. Den klassika bluescreen of death som allt för många behövt se, efter att operativet kommit underfund med ett alvarligt systemfel, kan nu ha fått en kompanjon. Brodern ska heta "black screen of death" men är dock inte riktigt lika hemsk som sin förångare. För de som har en olaglig version av operativet så kan problemet uppstå, oberoende om vad du har för årgång av Windows.
Microsoft säger själva att man undersöker ifall det kan ha varit en säkerhetsuppdatering som har utlöst problemet.
Användaren som får problemet kommer att logga in och se att det ända som finns på skrivbordet är ett utforskaren-fönster, skulle detta minimeras så kan det bli svårt att se något över huvudtaget.
Det ska finnas ett inofficiellt program som ska fixa problemet, vilket du kan hitta här!
Microsoft har en historia i problemet. Tanken var då att man genom en uppdatering av mjukvaran kunde sätta dit en användare med en kopierad version av operativet, användaren skulle, när de loggat in på datorn endast möta en svart skärm istället för skrivbordet. Detta togs senare bort och varningar utfärdades istället. Microsoft har inte sagt att det är detta de försökt göra igen, men vi får hoppas att de i alla fall kan fixa problemet snart!

Uppdatering: Microsoft har nu i en pressrelease sagt att man inte själv är orsaken till problemet. Det ska istället vara något sorts virus som spridits sig. Man arbetar på att få bort det.

Glöm inte att vara med och tävla i min wave-konto-tävling, klicka här!

Var uppdaterad - var TechNytt
Credits: Engadget