Enligt Engadget så ska säkra källor ha sagt att iPad kommer att komma med fler funktioner än tidigare nämnt. Den nya versionen av operativet, iPhone OS, som kanske snart kommer i version 3.2 ska ha ett flertal nya funktioner.

  • På den engelska versionen så ska vi få se en stavningskontroll som inte bara rättar dig när du klickar på fel knapp, utan rättar även dina grammatik och stavningsfel. En synonymordbok ska också finnas. Om något liknande ska komma på svenska vet jag inte ännu.
  • En av de största nyheterna, är uppdatering av webbläsaren. Safari ska nu få en uppdatering när det gäller filhantering. Enligt källan så ska man nu kunna, dels ladda ner filer direkt i webbläsaren, men även ladda upp filer, vilket man inte kunnat göra förut.
  • När det gäller gratisapplikationer så kan det vara så att reklamen nu ska bli lite mer personlig. Positions-baserade reklamer ska nu komma till applikationer.
  • Något som inte är riktigt säkert att det kommer är; utbyggt stöd för Bluetooth-uppkoppling. Kanske kan vi äntligen få se fildelning via bluetooth? Troligtvis inte, men vi kan hoppas!
  • Handstils-igenkännare är nog den mest intressanta nyheten som kan tänkas komma i det nya operativet. Frågan är om vi få se en stylus till iPad trots allt?
  • Kanske kan vi se en kamera på iPad i framtiden? Enligt Engadget så verkar det som om mjukvara för något liknande en video-konferens kamera utvecklas.
  • SMS? Det verkar som om vi faktiskt kommer att få se SMS på iPad i framtiden. En iPad simulator kallad "iPhone Simulator" (se bild), pekar på detta!
Vilka av de nya uppdateringar som kommer till iPhone vet jag inte än.

Uppdatering:
Nu finns iPhone OS 3.1.3 ute på iTunes! Alla med en iPhone eller iPod Touch, uppdatera nu.

Var uppdaterad - var TechNytt