Buzz som blev inpräntat i varje Gmail-användares hjärna, efter att tjänsten hoppat på dem, genom att kräva utrymme under inkorgen. Men även genom att ta kontakt med vänner, som man har i sin adressbok, utan att fråga, har nu en vecka på nacken. Så här har det gått!
Kanske har det inte gått så där jättebra för Buzz, eller? Jag säger inte att jag själv blivit irriterad på tjänstens lilla påhopp på mitt Gmail-konto, nej. Men jag vet många som tyckte att det var irriterande.
Som tur är så erkänner även Google sitt misstag och har tagit bort policyn om att man "måste" ha alla adressboksvänner i Buzz. Nej, bara efter någon dag så ändrarde man sin policy på tjänsten och alla som har Buzz, blir nu tillfrågade om de vill ha sina adressboks-vänner, som vänner i Buzz.
Eftersom Yahoo haft en tjänst som heter Buzz ett bra tag nu...så blev de lite sura. Tjänsten är inte lik Google Buzz på något vis, eftersom den är mer lik Google News, som samlar nyheter och liknande. Nej, anledningen till att Yahoo blev sura, är för att Yahoo redan har en Google Buzz-liknande tjänst inbyggd i sin mail-tjänst Yahoo Mail. Yahoo Updates som tjänsten kallas, verkar, tyvärr ha blivit bortglömd av stora delar av världen....ledsen.

Frågan är vad Google skulle ha gjort för att slippa tjatet om att alla Gmail-användare som inte är intresserade av tjänsten, ändå blir tvingade in i den?
Ja, Google har själva sagt att man aldrig hann testa tjänsten på riktigt för att man inte hade tid. Men hur svårt hade det varit att sätta tjänsten utanför Gmail?....ja, visst hade det varit svårare att komma igång med den, men frågan är om det hade slutat lyckligare?
Jag tror och hoppas att det kommer att gå bra för Buzz, men Google, se upp nästa gång. Det är inte säkert att alla 175 miljoner Gmail-användare har lust att använda alla av era tjänster.

Var uppdaterad - var TechNytt