Att iPhone inte har en dålig webbläsare tror jag att de flesta kan hålla med mig om. Faktum är att det knappt kommit någon webbläsare som är riktigt så bra som Safari ännu (även om vi har sett ett antal bra). Men snart kanske alla iPhone- och iPod Touch-ägare ska möjligheten att få välja webbläsare?

Operas Opera Mini som har funnits till ett flertal plattformer ett bra tag nu kanske kommer till AppStore om ett litet tag. En beta-version av applikationen är färdig sedan en tid tillbaka och Opera väntar bara på att färdigställa programmet och få bort beta-stämpeln.
Frågan är då om det är någon idé att använda sig av Opera Mini istället för den redan bra webbläsaren som kommer med Apples operativ? Något riktigt svar på den frågan kan vara svårt att ge nu, men efter att Opera visat upp sin nya applikation på MWC så verkar det som om det kommer att finnas anledningar till att göra just detta. Enligt ett flertal källor så ska den nya webbläsaren vara ca 5ggr så snabb som Safari, vilket nästan låter magiskt, då vi, som sagt, knappt sett någon webbläsare på någon plattform som ens kommit upp i Safaris hastigheter.
Riktigt hur detta är möjligt vet jag inte, då Opera är väldigt skygga när det gäller information kring applikationen, av ännu okänd anledning.
När vi kommer att få se Opera ansöka om tillstånd att få sälja applikationen är svårt att säga. Frågan är också om Apple kommer att godkänna produkten, då den kan konkurrera mot den redan inbyggda webbläsaren Safari.

Var uppdaterad - var TechNytt