Googles operativsystem för telefoner, kallat Android har gjort succé. Med HTC Magic som en bra start här i Sverige. Innan operativsystemet släpptes så sa man att det skulle komma massvis med telefoner med Android. Det har dock inte kommit så värst många telefoner som har just Android som operativsystem ännu. Men källor säger att HTC har tänkt att släppa en ny telefon som kommer vara en budget-telefon, vilket de andra inte riktigt har varit. HTC Click kommer kanske att vara dess namn, och den kommer att kosta $300, jämfört med HTC Magic som idag kostar ca $520. Om detta skulle komma till Sverige kan vi nog förvänta oss ett pris som ligger runt, 2-3000 kronor.
Enligt cnet.com ska bilder som funnits på youtube, men som nu är borttaget visat att mobilen kommer att köra den nyaste versionen av Android, Android Donut. Donut har inte släppts än, istället körs Android Cupcake på alla Android telefoner.Telefonen har inte 3G utan kommer att köra på GSM, vilket inte är så lockande. Den har även, vilket alla Android-telefoner, ett antal fysiska knappar på framsidan, dock inget fysiskt-qwerty tangentbord. Allt sånt görs på den 2,8" stora touch-skärmen. Andra välkomna saker på den är det alltid lika populära 3.5mm hörlursuttaget, och en microSD-slot.Ett datum för release har inte kommit men man säger att den sak komma under året.
Motorola har även sagt att de ska den 10:e september presentera sin nya Android-telefon. Motorola har aldrig tidigare provat på detta operativsystem, men nu har de gjort en ny storsatsning. Några dagar innan telefonerna presenteras kommer även ett program för applikations-utvecklare att släppas. Kanske kommer vi att se, vilket de flesta tillverkare redan har eller håller på att skapa, ett App-store liknande system.
Mer om HTC, Motorola och Android hittar du på technytt.blogspot.com.

Var uppdaterad - var TechNytt
Källa: cnet.com