.
Om exakt en vecka så ska Microsoft hålla ett evenemang i San Francisco. Detta ska de hålla tillsamans med dator-jätten Intel. Vice ordförande för Intel säger att man har evenemanget för att prata om Microsoft och Intels framtida samarbete när det gäller skapandet av Windows 7. I ett blogginlägg som Intel la ut i Juli, sa de att de såg unika möjligheter för att optimera Windows 7. Intels nära samarbete med Microsoft, gör att de flesta datorer kommer lanseras med just Intels processorer. Intel är ju en av de dyra av de två stora processor-tillverkarna Intel och AMD. Så många modeller av den billiga sorten kan vara svårt att hitta.
I bloggen skriver de även att de har utvecklat en teknik som kallas "SMT parking" som kommer göra att enkärniga processorer kommer att få en ytterligare kärna, detta virituellt. Har du en dual-core så blir din dator en quad-core processor, även dettan virituellt. Tekniken gör att du kan göra fler saker samtidigt, likt Apples egna "Grand Central" i sitt nya operativsystem Snow Leopard, se här. Man säger även i bloggen att man har förbättrat uppstart och avstägningstider, jämfört med Vista.
Man säger även att man kommer att tillverka SSD-enheter som är snabbar, för avancerade bärbara datorer, PC spel och servrar.
Grafikmässigt säger man även att det kommer att bli mycket hetare med nya DirectX 11. Det kommer att bli lättare för tillverkare att skapa finare grafik.
Microsoft säger själva att de planerar att släppa operativsystemet den 22 oktober. Men om det blir så, det får vi se, för Microsoft är inte de bästa att hålla tider.

Info om..
..Intel

Intel som grundades år 1968, var ett av de första företag som började med tillverkning av datorer. Det grundades av Gordon E. Moore och Robert Noyce (uppfinnare av integrerade kretsar), både Gordon och Robert var avhoppare från företaget Fairchild Semiconductor.
Man bestlutade att starta företaget Moore & Noyce Electronics. Men skrotade idén snabbt efter att man insett att det namnet kunde blandas ihop med "more noice" (mer oväsen). Det var därför man bytte till Intergrated Electronics. Under 1990-talet var Intel ett av världens mest framgångsrika företag. På grund av konkurrensen så har de dock på senare år blivit av med denna krona.

..AMD
Gordon och Roberts förre kompanjoner från just Fairchild Semiconductor startade ett år senare (1969) Advanced Micro Device.
Företaget gör inte bara processorer utan även, grafik- och ljudkort, modem och flashminnen.
År 2005 stämde AMD Intel för att ha försökt stänga ute företaget från marknaden.

..SSD
SSD eller Solide State Drive som det även kallas, är ett flash-baserat minne som används i datorer i stället för hårddiskar.
SSD:s är vanligtvis mellan 2-4 gånger snabbare när det gäller läsning av filer. Söktiden ligger på 0,1 millisekunder, vilket är ca 100 gånger snabbare än en vanlig mekanisk hårddisk. Värt att lägga märke till är att dessa hårddiskar är betydligt dyrare, och att många personer inte ens märker någon skillnad på hastigheten. Däremot om du spelar mycket spel och håller på med mycket fildelning, så kan en SSD vara en bra idé.
En Solide Sate Drive på 160 GB kostar idag ca 6000 kronor. Många tror dock att priset kommer att sänkas betydligt de närmaste åren. Så om en fem år kanske det kan vara ett altenativ för var man.
I dag finns det inte större SSD:s än 512 GB på marknaden.
Var uppdaterad - var TechNytt