.
Har du hört talas om Voddler någon gång. Det är likt de andra två liknande tjänsterna, Spotify och Storytel även svenskt. Jag börjar fundera på om det kanske är så att eftersom Sverige har varit i topp när det gäller illegal fildelning, så vill man jämna ut detta med att även vara bra på den legala. För vad jag vet så finns det inget land som är lika litet, men fortfarande så långt fram i utvecklingen till en legalare valfrihet via nätet som Sverige. Bara att ha Spotify tycker jag är fantastiskt. För det är valfriheten som många gamla fildelare vill åt. Det är ju just det som dessa tjänster gör. Nu finns ju även Voddler, som ger dig möjligheten att titta på film i samma utsträckelse som Spotify ger dig möjligheten att lyssna på musik.
Hur går det för Voddler, när får vi se det på riktigt?
Voddler finns faktiskt redan, dock bara i beta-version. Man har 1500 så kallade beta-testare som man använder sig av för att se så att systemet fungerar, detta innan den officiella releasen släpps.
Man har dock sagt att man stött på ett problem, vilket gjorde att bildkvaliteten reducerades hos ett flertal användare. Man har därför stängt ner servern för att försöka rätta till problemet. Man säger även att man hoppas på att man kan komma igång med den riktiga versionen snart.
Om du är intresserad av tjänsten så kan du skriva in dig på deras lista.
Om man tittar på förhandsvisningen av tjänsten (se ovan och här) så måste jag säga att det ser lovande ut. Mycket bra tänkt och otroligt vackert gränssnitt.

Var uppdaterad - var TechNytt