Sony har nu presenterat sin nya e-book som ska vara en trolig "Kindle-dödare". Dock vet alla att denna kommer inte att "döda" Kindle, för alla produkter som sägs vara just en "dödare" blir ju aldrig just det. För de produkter som den nya produkten ska vara utmanaren mot är oftast helt enkelt för etablerad.
Sonys nya produkt som ska få namnet Reader Daily Edition, ska vara 1" större än Kindle, alltså 7". Den ska även vara den första av e-book:arna som ska ha inbyggt stöd för 3G, vilket körs genom en telefonoperatör. Det ska ej vara någon abonemangskostnad utan, du får själv bestämma om du vill ha abonemang eller om du vill betala för trafiken.
En annan funktion de lovat att släppa är möjligheten för bibliotek att tillhandahålla de digitala versionerna av böckerna, och att man sedan kan låna böckerna, då drm-skyddat. Man får ha sin bok i 21 dagar och sedan går den inte längre att läsa. Allt detta helt utan kostnad.
Man kan ha Sonys nya e-book både i landskapsläge och i portätt.
Möjlighet att se upp till en miljon Google Books böcker finns även inbyggt i e-book:en
Samtidigt som Sony presenterade 7 tumaren, så presenterade de även en mindre version för de som inte vill kånka runt på en allt för stor apparat. Reader Daily Edition kommer att släppas i December, medan den mindre släpps om någon vecka.
Som du redan kanske förstått så har de inga färgskärmar utan går bara i gråskala, detta eftersom det du läser inte är så värst färgrikt.
Hur bra e-book:arna är får vi se om ett tag, allt nytt inom teknikvärlden hittar du här!

Var uppdaterad - var TechNytt
Källa: cnet.com