Har du någon gång hört talas om Spotify. Är du kanske till och med en av de två miljoner användarna. Tjänsten har i alla fall gjort en stor hit på marknaden. Det är till och med så att skivbolagen tjänar lika mycket på skivförsäljning som på Spotify.
Kommer detta vara framtiden för de bolag som släpper ljudböcker också? Nu finns det i alla fall en tjänst för person datorer, där man kan betala en summa och sedan lyssna hur mycket man vill, detta på de tusentals ljudböcker som företaget nu har i sin samling.
Tjänsten kallas för Storytel, och skapades likt Spotify av svenskar, dock ett år tidigare.
Storytel går mot den ström som många storföretag följer. Detta att etablera sig på person datorer och sedan gå till telefoner. De har nämligen alltid funnits på telefoner men det är nu det senaste som de har kommit till pc.
Priset på tjänsten i telefonen är 89 kr för en bok, och 169 kr/mån om du vill kunna lyssna på hur många som helst. Man betalar ingen surf-taxa om du har Halebop, Telenor, Telia eller Tre.
Jonas Tellander, skapare av företaget säger själv att de förväntar en prissänkning.
Andledningen till namnet säger Jonas är att de ska vara lättare att slå internationellt. Än så längen har de bara kommit till Danmark.
Storytel som gjordes till mobiltelefoner från början funkar till Nokia, Sony Ericsson och Samsung Iphone stöd kommer.

Jag tycker att Storytel är en bra idé för den som lyssnar på mycket ljudbok. Men jag kan säga kanska säkert att det inte kommer att slå så som Spotify gjorde. Vi får vänta och se!

Var uppdaterad - var TechNytt
Källa: idg.se