Telefoner är ett populärt ämne i teknikvärlden just nu. Många företag satsar på nya stora touch-telefoner som alla, enligt tillverkarna själva, ska göra en lika stor succé. Senast var det Microsoft som började förbereda sig för en ny debut. Denna gången är det inte ett lika stort företags tur, dock långt ifrån litet. Denna gången så är det det franska företaget Archos som ska debutera med en ny mobil. Archos som tidigare fokuserat sig på stora dyra touch-mediaspelare har nu tagit ett litet steg och gjort sina ofta vackra skapelser till en mobiltelefon.
Deras nyaste skapelse finns på bild till höger. Bilden är tagen ifrån en video som är inspelade ifrån Archos egna presskonferans.
Telefonen har specifikationer som liknar HTC Leo, med andra ord en 4.3" multitouch-skärm och en processor på 1 GHz. Telefonen ska klara av HSDPA, vilket är ganska uppenbart nu för tiden. Den ska enligt Archos vara endast 1 cm tjock och av vad det ser ut på bilderna ha en videosamtals-kamera.
Telefonen vilken jag ännu inte har hört namnet på kommer att gå på Googles Android OS (operativ system), vilket inte var så förvånande med tanke på att deras nyaste mediaspelare Archos 5 Internet Tablet även gör detta.
Någon vidare information har inte Archos släppt och det har heller inte läckt ut några mer specifikationer. Mer om telefonen kommer att presenteras på CES mässan som TechNytt självklart kommer att följa.

Var uppdaterad - var TechNytt