USB är en av de mest använda portarna i en dator, usb-minnen, skrivare, möss, tangentbord, hårddiskar, högtalare, ja listan är lång på saker som man kan sätta in i denna universal-port. Nu är bara frågan om världen är redo för en revolution när det gäller denna teknik. Nya versioner har gjort att datorer och maskiner har behövt byta ut/ingång förut. Men då, när man tog steget till USB 2.0 så använde inte ALLA denna port. Så klarar verkligen världen av att byta ut alla dessa manickers portar till USB 3.0 som nu äntligen har hittat ut på marknaden? Det tror i alla fall Freecom som nu startar denna kommande revolutionen. Man tror att världen kommer att inom de närmaste 3 åren till 70 % på USB 3.0.
Den nya tekniken kommer att göra det möjligt för alla apparater som använder tekniken att ha en teoretisk överföringshastighet på hela 500 MB/s.
Freecom är alltså starten på en ny era av USB, det är med deras externa HDD som man, om inte det redan sagt sig själv, är först med i hela världen. Hard Drive XS 3.0 som den kommer att heta, kommer att komma i tre olika storlekar, 1TB, 1,5TB och 2 hela TeraByte! Detta är tillräckligt med utrymme för att 400 000 låtar får plats, eller 1.3 miljoner bilder. Skulle du vilja så kan du ju annars fylla den med 2 000 filmer. Priset på hårddisken kommer antagligen att ligga på ca 1100-1200 kronor på den med 1TB. En HDD på 1TB med USB 2.0 brukar ligga runt 900 kronor, vilket alltså inte är så mycket mindre än med den nya tekniken. Hard Drive XS 3.0 kommer att kika fram i mitten av november.
Skulle du nu inte ha en dator med USB 3.0, som för övrigt inte är så vanligt i nuläget, så fungerar hårddisken till alla USB 2.0 portar. Något om att den skulle fungera till tidigare versioner än 2.0 nämns inte i pressreleasen.
Mer nyheter om USB 3.0 hittar du här på TechNytt inom kort.

Var uppdaterad - var TechNytt
Källa: Freecom