Google har längen haft en tjänst som kallas "nyheter". Hit kan du gå för att få reda på vad som hänt den närmaste tiden. Tjänsten samlar de flesta nyhetsbyråers hemsidor och nyheter på ett bra sätt.
Google har dock nu sagt att man har släppt denna tjänsten igen, fast på ett bättre sätt. Hemsidan har exakt samma funktioner som den gamla, men du ser nu hemsidorna på ett mer överskådligt vis. Det du ser på förstasidan är en rad med skärmdumpar från olika nyhetskällor. De finns där kategoriserat i populärast, genrer, ämnen och källor. Skulle du vilja leta reda på något specifikt så kan du söka i sökmotorn på toppen av sidan. Detta är dock inte huvudfunktionen i Fast Flip som tjänsten ska heta. Tanken är att man ska kunna bläddra mellan nyhetssidor på ett sätt, som gör att du inte behöver vänta på att sidor laddar. Man säger själva att man fått ispirationen från tidningar.
Google säger att man genom alla år siktat på att alla ska kunna använda deras tjänster på ett så snabbt vis som möjligt. Det är därför man nu har skapat den nya tjänsten Fast Flip som ska, som tidigare sagt, hjälpa dig att bläddra mellan sidor på ett smidigt och snabbt sätt.
Jag har provat Fast Flip och jag måste säga att hastigheten som man kan bläddra mellan sidor i är fantastisk. Om denna tjänst etablerar sig med fler nyhetskällor så kommer detta vara ett självklart val för den som vill ha mycket information på en kort tid. Nu har du en universal-nyhetskälla som inte bara är snabb utan även snygg, vilket tidigare inte varit Googles största fördel.
Värt att lägga märke till är att tjänsten inte ännu är fulländad utan är fortfarande under utveckling, vilket är anledningen till att den ligger på Google Labs hemsida. Intresserad av tjänsten, klicka här.
Mer nyheter hittar du här på TechNytt

Var uppdaterad - var TechNytt