Vivox är ett av världens största företag som levererar röstchat. Man fokuserar sig på gamers, och har stöd till spel som Second Life och EVE Online. Man har sammanlagt 15 miljoner använadre. Vilket inte änns är i närheten av den sverige-grunadade versionen Skype som brukar ha ca 15 miljoner användare online samtidigt.
Vivox försöker nu att etablera sig genom att visa sig på Facebook. Genom att de inom de närmsta veckorna kommer att lägga upp sin applikation på communytin, så får Facebook alltså för första gången inte bara vanlig chat utan även röstchat. Man kommer tyvärr bli tvungen att ladda ner ett plug-in program för att använda tjänsten, vilket sänker mobiliteten på tjänsten. En tjänst där allt är inbakat i webläsaren vore perfekt.
Vivox kommer nu även med sin röstchat till Wow.
Twitter är även en tjänst som börjar etablera sig på den hårda marknaden, social-communitys. Eftersom man inte gärna vill vara sämre än Facebook, så kommer även dem med ett svar på Facebooks röstchat. Funktionen som kallas Jajah kommer att fungera på PC och Smartphones. Det är likt i Facebokks fall så att det inte är Twitter själva som gör tjänsten utan ett annat företag är inblandat.

Var uppdaterad - var TechNytt