.
Under gårdagen upptäcktes ett fel i Googles reklamtjänst som är inbyggd i sökmotorn. När man skrev in ordet Firefox i sökfältet så kom förståss en reklam om Firefox upp längst upp på sidan. Det stod att länken skickade dig till mozilla.com/firefox vilket faktiskt är Firefox:s hemsida. Dock så blev du skickad till en annan sida. firefox.mozilla-now.com (bild till vänster) var adressen dit du blev skickad. Denna hemsida erbjuder en så kallad "Expert Customer Support", som inte finns. För att ta del av erbjudandet så behövde man betala ca 20 kronor/månad. Betalningen gick då till ett konto i Nederländerna.
Rent generellt så kan man när man ska till ett ställe på webben genom en länk hålla över den för att se var den länkar. Detta var inte möjligt med just denna länken.
Landningssidan för hemsidan ser proffisionell ut och skulle kunna vara just Mozialla:s egna. Vilket är ännu lättare att tro med tanke på att den store Google just sa så.
Google arbetade så klart snabbt för att få bort den från sökmotorn, men detta bevisar fortfarande att man inte kan lita helt på någon, när man är ute på Internet.

Var uppdaterad - var TechNytt

Källa: techcrunch