.Många snackar om 4G nu hör tiden. Nu ska trådlöst bredband äntligen få en hyffsad uppkoppling. Snabbare och snabbare ska det gå. Nu har även en ny teknik för trådlöst-nätverk (Wi-Fi eller WLAN) poppat fram. Namnet som är 802.11n är kanske lite svårt att komma ihåg. Men kan du namnet på den gamla versionen Wireless-G, eller 802.11g, som klarade bäst ifrån sig tidigare. Denna teknik hade en topp hastighet 54 Mbits/sek.

Den nya tekniken ska dock kunna dela information med en hastighet av 300 Mbits/sek, och skapades för första gången för sex år sedan. Tillverkarna av den nya WLAN-chipet (wireless local area) som man använder sig av i den nya standarden, har tidigare tillverkat de flesta chipen till den gamla modellen. Detta gör att en revolution skulle kunna gå snabbare.
Standarden måste först godkännas innan den kan komma ut på marknaden. Det är troligt att detta sker den 15 sep. WiFi-alliance som ska godkänna produkten säger att det inte kommer att vara några problem, att försöka använda sig av olika nätverks-standarder i samma nätverk.

Var uppdaterad - var TechNytt
Källa: cnet