Rykten om att nya iMac:s skulle vara på väg har under en längre tid seglat runt på Internet. Men nu har äntligen Apple gjort den nya versionen av allt-i-ett datorn. Den ska som ryktena även tidigare sagt vara mycket likt Apple:s LED Cinema Display, nu även med samma bild-kvalitet som Apple:s skärm-jätte. Skärmen ska nu vara en bakgrundsbelyst LED-skärm, vilket gör bättre bild.
Datorn kommer att kunna fås i fyra olika versioner, med prisspann mellan 11.500 - 19.500 kronor. Den dyraste kommer att vara en bjässe, med en skärm på hela 27" som har 1440p (full-HD är på 1080p). I datorn hittar vi en quad-core processor på 2,66 Ghz som backas upp av ett 4GB RAM-minne och även en 1TB HDD, grafik minnet kommer att vara ett ATI Radeon HD, som enligt Apple själva ska vara upp till 4 gånger snabbare än den omtalade NVIDIA GeForce 9400M, som kommer att finnas i den billigaste varianten.
Priset på iMac:arna har nu sjunkit så mycket så att du nu får minst lika mycket för pengarna än om du hade köpt en PC.
En annan stor nyhet i Apple:s Mac-värld kommer att vara den nya musen, Magic Mouse. Musen som har ett ytterst revolutionerande utseende har en knapp! Allt är en knapp, en enda stor multi-touch sensor, inga rörliga delar alltså.
Sensor bör vara mycket bra efter stora succéer med både Iphone Ipod Touch och MacBooks, men hur bra den faktiskt är kan jag inte säga än.
Du styr musen som vanligt precis som på en vanlig mus. Vill du skrolla så gör du detta på den platta ytan. Skulle du vilja bläddra till nästa/föregående sida så använder du dig av två fingrar, som du "drar" med över ytan, se mer i filmen nedan. Eller helt enkelt vänster-klicka? så trycker du bara.
Musen är förstås trådlös!
Mer om musen hittar du i filmen nedan.

Här hittar du bilder på de nya produkterna:


Var uppdaterad - var TechNytt