.

I augusti kunde jag berätta om Samsungs nya mobiltelefon. Då var det Samsung Reclaim som fokuserade sig på miljön. Men nu kommer ännu en sattsning från Samsungs sida som även den kommer att fokusera sig på miljön. Denna versionen kommer dock att ha lite bättre hårdvara och fram för allt en stor nyhet i mobilvärlden, nämligen en solcell.
Det börjades spekuleras om telefonen redan i augusti, och nu har alltså Samsung gjort den officiell. Den nya Blue Earth som den kommer att heta.
Telefonen ska enligt Samsung vara gjord av återvunna PET-flaskor och laddas alltså med hjälp av sin solcell, som sitter på baksidan av telefonen, men kan förståss även laddas i eluttaget. Blue Earth kommer även att ha en pekskärm.
Även mjukvaran i telefonen kommer att anspela på en mer miljövänligare livsstil. Stegräknare kommer att finnas så att du kan se exakt hur mycket du sparar i koldioxidutsläpp, när du väljer att gå istället för att åka bil. Energisparlägen kommer även att finnas för den riktigt miljömedvetna.
Blue Earth:s utseende ska vara anspelat på naturens egna stenar, hur konstigt den än låter.
Det som vi svenskar blir mest glada över när vi hör om nyheten är att telefonen kommer att släppas i Sverige denna månad. Telefonen kommer att bli en "norden-special" och när/om den kommer till resten av världen vet vi inte i nuläget.

Var uppdaterad - var TechNytt