Det var under gårdagen som Wi-Fi Alliance hade sin presskonferens. På presskonferensen berättade man om deras kommande teknik. Tekniken som, ganska självklart kommer att använda sig av Wi-Fi, kommer inte att behöva använda sig av någon router, så kallat peer-to peer (peer2peer).

Wi-Fi (alla standader, -a, -b, -g, -n) behöver han en station mellan två olika anordningar. Nu är planen att genom att släppa denna tekniken kunna utmana bluetooth.
Bluetooth som under de senaste åren inte gått igenom så stor utveckling, hastigheten är fortfarande ganska låg, kommer att bli utmanad. Även om nya Bluetooth standarder är påväg. Men frågan är om Wi-Fi kanske hinner före?
Hastigheten på Wi-Fi Direkt kommer att ha samma hastighet som vanligt Wi-Fi, med andra ord 54Mbps (räknat från g-standarden, vilket är den vanligast förekommande).
Den nya tekniken kommer inte bara att ge bluetooth en stark motsåndare när det gäller hastighet. Wi-Fi Direkt kommer nämligen ha en täcknings area på 100 m radie! Gämfört med bluetooth:s 10m.
The Wi-Fi Alliance säger att den nya tekniken kommer att vara klar inom kort, och att man kommer att godkänna produkter för användning av tekniken redan i början av 2010.

Var uppdaterad - var TechNytt