.
Microsoft har nu börjat sitt OS-kalas. Med två nya operativ på väg, Windows till telefon och den självklara Windows 7.
Det är genom att släppa det nya operativet till Windows-telefoner, som man kanske kan börja återta sin plats som en av de största operativen ute på telefonmarknaden. Deras senaste version av sitt operativ som kallas Windows Mobile 6.1 har varit inriktade på business, och många funktioner är inte jätte bra.
Det nya operativet som presenterades igår, kommer att vara version 6.5 av Windows Mobile och kommer även att kallas för Windows Phone.
Operativet är endast för pekskärmsmobiler och kommer att komma till, t.ex. SE (Sony Ericsson) Xperia X2, Samsungs Omnia-serie, HTC Touch-serie och även kanske till HTC HD2. Även datorjätten Asus har sagt att de har planer på att släppa mobiler med Windows Phone här i Sverige. Några kinesiska telefoner kommer antagligen även att göra entré någon gång under nästa år.
Windows Phone kommer att introducera många nya möjligheter. En så kallad Marketplace kommer att göra det möjligt för användare att ladda ner program och spel till operativet.
Alla data som du lagrar på telefonen kommer även att kunna läggas upp på Microsofts nya idé. Den bär namnet Myphone och är en tjänst som kommer att vara helt gratis för alla användare. Vill du så kan du även betala extra för fler funktioner.

Windows Phone kommer så klart att bli en milstolpe i Windows telefoner. För alla vet att Microsofts produkter inte kan bli så mycket annat än en total besvikelse, eller en megahit!
Tyvärr så har många recensenter sågat operativet hittils. Men om detta verkligen är fallet, är alldeles för tidigt att säga nu.
Vill du veta hur operativet ser ut kika på denna video:
.


.
Mer om Windows Phone kommer du att hitta här på TechNytt inom kort.

Var uppdaterad - var TechNytt