Chrome OS blev släppt igår!
Som jag sa i fredags så är Google Chrome OS nu påväg. I gårkväll hade Google en konferens där de presenterade det nya operativet.
Google Chrome OS kommer att vara ett av de snabbaste operativen någonsin och ska startas upp på ca 7 sekunder, eller som Google säger, lika snabbt som din tv-apparat. Google har valt att ta bort allt som gör en dator till en dator nu förtiden. Istället har man valt att bara ha en webbläsare. För i webbläsaren så kan man ju titta på film, chatta, skriva dokument, lyssna på musik....och så vidare. För om webbläsaren är det ända som du vill starta upp, så behöver det ju inte ta så lång tid. Fattade du inte? Titta på filmen nedan.
När du startar det nya operativet så kommer du att märka, om du använder dig av Chrome (webläsaren), att det nya operativet är väldigt likt läsaren.
Google Chrome OS ämnas att använda sig av flashdiskar, SSD:s, för att inte behöva använda sig av en hårddisk med rörliga delar, för detta tar tid att starta upp. Eftersom operativet är grundat på att hämta info från en server någonstans, så behöver du inte heller lägga några pengar på en fet hdd (hårddisk).
Vill du ansluta en extern hårdvara till operativet så kan du göra det via USB säger Google.
Om du skulle t.ex. vilja titta på filerna på ditt sd-kort så kan du göra det i "filhanteraren".
Google Chrome OS kan laddas ner idag, men bara för utvecklare. Om det kommer någon version för din vanliga pc vet jag inte än, men antagligen kommer det någon inom den närmsta tiden.Uppdatering:
Den officiella releasen kommer någon gång om ca ett år, säger Sundar Pichai, vd på Google.

Var uppdaterad - var TechNytt