Google Chrome OS har varit aktuellt länge. Rykten om att operativet "snart ska släppas" har glidit runt på internet. Men det är inte förens nu som vi kan ganska säkert säga att operativet faktiskt är nära en release. Stora tekniksidor har nu börjat skriva om att operativet faktiskt snart ska släppas, detta i alla fall enligt "säkra källor", säger bland annat Engadget. Det var i juli som Googles operativ satte första spåren i allas hjärnor. Skulle nu den stora jätten även skapa ett eget operativ? Det var många som var skeptiska om Google verkligen skulle gå så långt. Men med tanke på Androids stora hit, så kanske ändå det fanns en chans att vi skulle få se operativ till datorer från Google, trodde man.
Efter någon månad så började fler rykten att gå om att Google nu hade börjat samla ihop ett antal företag som kunde hjälpa till. Asus skulle enligt rykten få vara den första som skulle få bära operativet på en av sina datorer, en av deras Eee PC, trodde man. Vid denna tiden troddes operativet släppas i den andra halvan av 2010.
Men nu har alltså "säkra källor" (om det är någon från Google eller vem det är, vet vi inte) sagt att Google Chrome OS kommer att släppas inom en vecka. Uttalandet är inte officiellt och kommer alltså inte direkt från Google själva.
Jag skulle gissa på att det faktiskt inte kommer att släppas nästa vecka, men kanske inom de närmaste månaderna?
Kika in här för att få reda på svaret!

Var uppdaterad - var TechNytt