Den nya tjänsten OnLive har just börjat att värma upp sig inför sin release som enligt förhoppningar kommer att äga rum någon gång denna vinter.

OnLive är för den som inte visste en tjänst där du streamar media från en server, mycket likt Spotify och liknande tjänster. På OnLive är det inte dock musik som streamas utan istället spel. Spelen kommer att kunna spelas på en PC men även på Macintosh. Gillar du att sitta vid TV:n bättre så kommer OnLive även att släppa sin egen konsol, som kommer att kallas för MicroConsole. Alla stationer (PC, Mac eller MicroConsole) kommer att behöva en ganska bra uppkoppling om du skulle vilja spela i hög upplösning, även om det kommer att fungera med bredbandsbredd ända ner till 1,5Mbps. För hög upplösning (720p) så krävs 5Mbps.
OnLive kommer att samarbeta med de största tillverkarna för att släppa de bästa spelen så snabbt som möjligt. Man säger att det inte kommer att bli några väntetider, utan att du kommer kunna spela spelen så fort som de är släppta. OnLive kommer att samarbeta med bland annat; EA, 2D Boy, THQ, Eidos och Ubisoft.
OnLive har nu även visat sin nyaste version av programmet. Det är till iPhone och kommer att kunna spela samma spel som de på MicroConsole och på datorn. Hur detta kommer att fungera vet jag inte med tanke på att det inte finns någon knapp att trycka på?
OnLive kommer när det släpps någon gång i vinter endast fungera i USA (vilket bara är rättvist med tanke på att vi har Spotify). Men förhoppningsvis inte ta så värst lång tid innan det når Sverige.


Var uppdaterad - var TechNytt