Windows 7 var hypat redan innan det släpptes. Folk älskade operativet redan ett år innan dess officiella release. Detta gjorde att jag inte blev särskillt förvånad när enligt uppskattningar man nu sagt att Windows 7 sålde 234% mer än sin föregångare, Vista, den första veckan. Enligt analytikern Stephen Baker så var förväntningarna på det nya operativet ännu större. Trots att Windows 7 har sålt riktigt bra så ska vinsten av försäljningen "ändå" bara vara 82% högre, än Vistas. Anledningen ska vara att Microsoft ska ha suttit in stora rabatter inför releasen. Microsofts vd Steve Balmer säger att man hittills är nöjd med försäljningen.

På spelsidan har förvånande nog Football Manager 2010 gått upp på en förstaplats när det gäller försäljning. På topp-10 listan hittar vi även klassikern Tekken, med sin 6:e version. Som tagaren av andra plats (PS3), på tionde plats hittar vi Tekken 6, för första gången i historien i Tekkens historia på en annan konsol än Sonys. Det är nu Xbox 360 som får chansen på fighting-spelet.
DJ Hero som nu funnits på marknaden i en vecka har inte börjat bra. Trots god kritik från många, så har spelet inte kommit i närheten av tio-i-topp listan utan får nöja sig med en tjugonde plats.

Var uppdaterad - var TechNytt