Sony Ericsson brukar inte vara så värst dåliga på att hålla inne med nyheter, att info och bilder i förväg är inte alltid man ser. Denna gången gick det däremot inte så värst bra. Vad vi kunde förvänta oss av den nya Xperia visste vi redan för en vecka sedan. Man kan dock aldrig vara säker på att ryktena stämmer. Denna gången gick i alla fall drömmen i uppfyllelse. Sony Ericsson kommer nu att med hjälp av den nya telefonen Xperia X10, börja använda sig av Googles operativ Android.

Telefonen kommer inte att köra Android 2.0, utan istället Android Donut. Över detta kommer ett gränsnitt kallat User eXperience (UX), alltså inte Rachael som endel tidigare trott att telefonen eller gränsnittet skulle bli kallat till. Varför SE valde X10 tros vara att man inte ville att folk skulle blanda ihop telefonen med konkurrentens Nokia X3.
Hårdvarumässigt så kommer vi att få se en 1Ghz processor, 4" kapacitiv touch-skärm och en 8,1 Mpixels kamera med LED "blixt".
Telefonen ska även komma med nya "Timescape". Mjukvaran ska göra det möjligt för dig att samla alla dina kommunikationsmedel i ett, klicka här för bild.
Xperia X10 kommer att släppas i svart och vit, i första kvartalet av 2010, priset är ännu okänt.

Uppdatering: HTCs nya telefon HD2 har nu släppts i Asien, den kommer att släppas ungefär samtidigt som X10 i USA, jag återkommer om jag vet när telefonen når Sverige. 05/11 16.30

Var uppdaterad - var TechNytt