De flesta e-post program som inte är webläsarbaserade, laddar hem de mail du får. Att köra programmet och att skriva mail offline är oftast inga problem. Så varför skulle inte också gmail ha denna funktion?
Gmail som släpptes i juli detta året (då det blev av med beta-stämpeln) har hittills gjort succé. Nu börjar även Google att bygga på tjänsten med nya funktioner.
Det var efter att man fått kritik från en del skolor och företag om att deras e-mail applikation inte kunde köras i offline-läge som man började en beta-testning av funktionen. Skolor och företag har nämligen möjlighet att för $50 per person och år få Google Apps, som kan ersätta de e-postklienter och dylikt som skolan eller företaget har.
Om man skriver ett mail och inte är online så kommer detta lägga sig i utkorgen och senare skickas när datorn kopplats upp.
För att kunna få tillgång till funktionen så krävs en installation av ett plug-in, så länge du inte använder dig av Chrome, som redan har det så kallade "programmet" Gears inbyggt.

Uppdatering:
Vill du aktivera Gears så är det bara att klicka på "inställningar" längst upp till höger, sedan på fliken "offline", där du kan aktivera det. (9 dec 2009)

Var uppdaterad - var TechNytt