Rykten om att Apple kommer att släppa en egen tablet, har surrat runt på internet ett bra tag nu. Men nu har analytiker kommit fram till, att det är högst troligt att Apple kommer att släppa en tablet inom en snar framtid, redan någon gång mellan mars och april. Enligt analytikerna så kommer den ha en 10" stor kapacitiv multi-touch skärm. Några specifikationer kan man ännu inte avslöja, eftersom det hittills bara är gissningar.
Priset ska ligga runt $1000 (ca SEK 8000), som kanske låter väldigt högt? Men som är ganska typiskt Apple. De flesta av Apples nya produkter brukar vara ganska moderna, och ibland revolutionerande. Vilket gör efterfrågan stor på deras varor. Den nya produkten satsas väldigt mycket på och kostar därför mycket att utveckla. Som exempel har vi iPhone som kostade $500 när den släpptes. Dessa revolutionerande produkterna brukar, enligt Apples "strategi" få en uppdatering en gång om året. Vilket gör dem bättre, men det är även då de sänker priserna. En iPhone 3G S, kostar idag $99. En liknande prissänkning kommer vi, med all sanolikhet, att få se, om en tablet skulle släppas.
En del tror även att Apples tablet kanske kan komma att heta "The Tablet Mac". The Tablet Mac har tidigare använts av företaget Axiotron, som gör om Apple Laptops till en "tablet". Företaget tar bort tangentbordet och ersätter det med en resistiv peksärmsfolie, så att du med en penna kan använda dig av datorn.
Apple registrerade namnet här om dagen. Om det ska användas inom snar framtid, eller om det blir något för längre fram vet vi inte ännu.

Uppdatering:
Företaget Foxconn:s, Eldar Murtazin, skrev tidigare idag på sin Twitter; "Foxconn recieved order for next generation iPhone", vilket skulle visa på en ny iPhone som kanske även den kan presenteras till våren, snart är på antågande?
Eller är detta bara ett missförstånd på den "något" större iPhone, Apple tablet?

Var uppdaterad - var TechNytt