Google är ett av världens största företag, som ständigt utökar sin utbredning över världen. Man säger själva att man har som mål att köpa minst 1 företag varje månad. Företaget har nu börjat bli så stort att man börjat leta efter branscher som man inte redan dominerar i, där man genom att köpa nya företag kan göra just detta.

Nu har Google hittat en bransch att besegra. Man har bestämt sig för att även försöka dominera marknaden, som idag domineras av Yellow Pages, den Amerikanska motsvarigheten till Sveriges Gula Sidorna (Eniro). Det är tjänsten Yelp som nu Google vill åt.
Yelp är ett av USAs största tjänster när det gäller lokala sådana. På Yelp.com så kan privatpersoner recensera olika restauranger, barer, men även tandläkare, kyrkor och golfbanor för att andra privatpersoner ska kunna välja just den bästa av valfri kategori.
Men det kommer inte att bli ett billigt köp för Google. The New York Times meddelade för någon dag sedan att köpet kan komma att kosta hela $500M (ca 4 miljarder).
Google säger, att man bestämt sig för att genomföra köpet, så att man kan ge sina gäster på sin sökmotor, en mer lokal och personlig känsla. Vilket Google många gånger tidigare försökt genomföra, genom att studera, till vilka hemsidor du surfar, detta genom att sätta in en sådan funktion i Gmail.
Google har tidigare haft en funktion som kan liknas vid Yelp, med funktionen inbyggd i sin karttjänst, Google Maps.
Google hoppas på att planerna på köpet av Yelp snart kan gå i uppfyllelse. Hur lång tid det tar innan något sådant är färdigt vet jag inte än.
Yelp kommer bara att vara möjligt att använda i USA. Men vi kan kanske, ifall Googles köp går igenom, även se en svensk version av hemsidan inom kort?

Uppdatering:
Google verkar ha problem med kontrakten. Det verkar som om det inte blir något köp, säger Cnet News.

Var uppdaterad - var TechNytt