Michael Arrington, journalist, skapade för nästan ett år sedan, vad som sades skulle bli en revolution inom teknikvärlden. Den nya produkten "CrunchPad" skulle vara bättre än något annat skådat.
Den första prototypen hade en 12" färgskärm, med resistiv pekskärms-teknik. CrunchPad:en var då långt från färdigställd och var bara en prototyp.
Det gick inte så värst bra för produkten och det tog inte lång tid innan Michael lade ner projektet.
Men han hade något i bakfickan. Han har tillsammans med sina medarbetare nu skapat något som ska kallas The Joo Joo. Den "lilla" datorn kommer att köra ett UNIX-baserat operativ, likt Linux och Mac. Den kommer att ha en 4GB stor SSD och Wi-Fi, dock ingen GSM eller 3G uppkoppling. Likt CrunchPad så kommer du kunna navigera genom en 12" stor skärm, även om The Joo Joo använder sig av en kapacitiv peksärm. Man ska kunna surfa och lyssna på musik på den, mer har inte företaget sagt. Bilderna avslöjar dock att minneskort- och USB-utgångar kommer finnas.
The Joo Joo kommer att släppas på fredag för ca 5-6 000 kronor, i USA, men kommer troligtvis kunna skeppas till Sverige om så skulle önskas.

Mer info om The Joo Joo hittar du här till helgen!

Uppdatering:
Michael Arrington är inte skaparen av The Joo Joo, istället är det företaget Fusion Garage som skapat tablet:en. Michael Arrington ska nu stämma företaget, efter vad han tycker, ha snott hans idé.

Var uppdaterad - var TechNytt