Google Chrome är en ung webbläsare med liten erfarenhet, vilket kan göra att många tycker att den bara är krånglig, när den inte har stöd för ALLT. Andra tycker att den är fantastisk.
Hur som helst så kan Chrome göras till allas älskling med hjälp av lite pillande.
För ett tag sedan så lärde jag er hur man bytte skal (utseende) på läsaren. Nu ska vi gå in lite längre och få den till en väl fungerande webbläsare som knäcker de flesta när det gäller hastighet.
Alla tipsen nedan fungerar bara i Chrome 4 eller högre, har du inte denna versionen så kan du klicka här för att ladda ner.

Chrome IE Tab:
Endel sidor varnar användaren för att du använder dig av en okänd webbläsare, kan till exempel vara så hos vissa banker. Ibland kan även några saker på hemsidor inte visas korrekt i Chrome, detta är inte vanligt men förekommer. Om detta problem skulle förekomma på en av din favorithemsida, så finns det en lösning. Chrome IE Tab är ett överliggande gränssnitt som gör det möjligt att köra IE (Internet Explorer) inuti Chrome. Allt är, när du använder applikationen, som det ser ut i IE.
Ladda ner applikation

Quick Search:
I Google Chrome så är google-sök inbyggt i adressfältet. Det finns dock inget snabbt sätt att söka på andra motorer. Med denna applikationen så kan du göra just detta. Du kan söka i bland annat, Wikipedia, Youtube, Bing, Yahoo Ebay med flera. Skulle du vilja, så kan du även sätta upp egna sökmotorer.

Google Wave Checker:
Denna applikation hjälper dig med att använda dig av Google Wave på ett bra sätt. Applikationen finns även för dig som använder FireFox.
Google Wave Checker säger till dig så fort som en ny Wave kommit upp på ditt wave-konto. Du blir även meddelad om någon kommenterat i en. Applikationen visas som en liten ikon längst upp till höger i webbläsaren och länkar dig till Wave om du skulle klicka på den.
Ladda ner applikation

Chrome Metrist:
Applikationer till twitter har börjat bli väääldigt vanligt, inte minst i AppStore. Nu har även en applikation till Twitter kikat fram till Chrome.
Metrist visar sig som ett litet t uppe till höger på webbläsaren och en siffra visar hur många olästa twitts du har. Klickar du på den så kan du kommentera twitts utan att behöva gå till twitters hemsida.

Bubble Translate:
Den sista applikationen jag ska visar er heter Bubble Translate och är precis vad det låter som. Du ställer in vilket språk du vill översätta till, och det är bara att köra. Är det något på en hemsida som du vill översätta, så är det bara att markera detta och klicka på applikations-ikonen. En översättning kommer upp som en liten bubbla över orginaltexten. Skulle du vilja, så kan du även översätta hela sidan, du blir då länkad till Google Translate.

Inga av applikationerna är ännu officiella, utan ligger bara i GoogleLabs. Ett officiellt släpp förväntas komma de närmaste veckorna.
Fler applikationer kan hittas på code.google.com eller chromeextensions.org.

Skulle det vara något du inte fattar eller vill fråga, så kan du alltid skriva en kommentar till inlägget. Eller skicka ett mail till joel.a.oscarsson@gmail.com.
Ta gärna en titt på alla andra tips jag gjort, klicka på skola nedan.

Uppdatering:
Idag släppte Google officiellt 300 extensions (applikationer). Dessa har privatpersoner gjort, som nu släppts av Google. (9 dec 2009)

Var uppdaterad var TechNytt