Japp, att det är populärt med Slates är ganska uppenbart. Här kommer ännu en. ExoPC som kommer att släppas någon gång i mars liknar en annan Slate, som ska släppas vid ungefär samma tidpunkt. Jag tror inte att jag behöver berätta vilken!
Men likheterna mellan ExoPC och den andra Slaten, vars namn börjar på i och slutar på Pad, slutar vid utseendet. Under skalet hittar vi nämligen Windows 7. Den kör en 1,6Ghz processor och har en 8,7" stor multi-touch skärm. Torts den mindre skärmen, jämfört med iPad som har en 9,7" stor skärm, så har ExoPC bara fyra timmar batteri, vilket kommer att vara ett problem, i kriget mot motståndaren.
Processorn i ExoPC får hjälp av ett 2GB stort RAM-minne och operativet ligger på den 32GB stora SSD-hårddisken som medföljer i den enda versionen som är möjlig att köpa.

När det gäller uppkoppling så är det Wi-Fi b eller g-standard som gäller. Slaten kommer också att ha 3 USB-portar en VGA-port och en SD-port. Den kommer även att ha en 1,3Mpixels webb-kamera på framsidan (tror jag, inget sagt från ExoPC var den sitter).
Priset på ExoPC kommer att vara $599 (~5000 kronor) vilket är ungefär detsamma som iPad, med samma hårddisk. Om du inte vill vänta till mars för att kunna få tag på den, så går den att beställa redan nu för $780, men då får du ingen multi-touch.

Var uppdaterad - var TechNytt