Ända sedan iPhone släpptes så har det snackats om att Microsoft kanske är mogna för en entré på hårdvarumarknaden när det gäller mobiltelefoni. Men nu verkar det som om vi faktiskt kanske börjar närma oss något sådant datum då en telefon från företaget, kan tänkas släppas.

Historier och rykten om att både Microsoft planerar att släppa en telefon har ju som sagt seglat runt länge. Så var även fallet för Google för bara några månader sedan...innan man släppte Nexus One.
Nu verkar det som om det inte är så långt kvar tills en telefon från företaget kan tänkas släppas. Med den nya versionen av Windows Mobile, version 7 ME (media edition), så verkar det som ett länge mytomspunnet släpp av en Zune Phone faktiskt kan tänkas komma. Kanske kan vi till och med få se de två QWERTY-telefonerna Pure och Turtle (project pink), som vi hörde talas om för ett bra tag nu?
Telefonerna kan tänkas släppas på MWC (Mobile World Congress) som hålls mellan 15:e och 18:e februari.
Bilder på vad som ska vara "Zune Phone" har släppts av fans, vilket inte är så övertygande. Men även läckta bilder av vad som ska vara planer på en Zune Phone har ploppat upp.
Hur stor chans är det då att vi kan få en presentation från Microsoft på mässan? Inte så värsta stor, när det gäller en telefon, jag skulle vilja säga...runt 20%. När det gäller mjukvara, med andra ord ett fräshare Windows Mobile, så kan jag nog säga att vi kan tänka oss en chans på över 50%.

Var uppdaterad - var TechNytt