Nu blir det ännu mer SD.

Många av de nyaste kamerorna har inbyggt trådlöst nätverk så att du lätt kan ladda upp dina foton till internet. Men om du inte har ett inbyggt stöd för tekniken, så är du ganska körd. Du måste, i princip, använda dig av sladd för att kunna föra över bilder/videor till datorn och kanske senare till internet. Men nu har företaget Eye-Fi kommit på en lösning. Genom att placera ett ytterst litet nätverkskort i ett SD-kort, så kan du nu helt plötsligt ha 802.11n i din kamera. Tekniken ska fungera med vilken kamera som helst och ingen mjukvara behöver installeras på kameran.
På kortet finns ju även, så klart, lagrings uttrymme. Du kan få välja mellan SD 2GB, SDHC 4GB och SDHC 8GB.
När du närmar dig ett trådlöst nätverk så kan du välja att föra över filerna till en dator. Processen ska därefter ske automatiskt och man behöver inte vara i närheten under tiden. Skulle du vilja så kan du ladda upp bilder och videor direkt från kameran, till just de ställen du vill på internet (t.ex. facebook eller youtube).
Eye-fi går att köpa från amazon.com för allt mellan 400 - 1200 kronor. Har du en iPhone så kan du ladda ner applikationen gratis från AppStore!

Fler bilder: Insidan

Var uppdaterad - var TechNytt