För exakt ett år sedan så presenterade företaget Clickfree sina nya produkter för första gången. Då var det på CES (International Consumer Electronics Show) 2009. Efter presentationen av sina produkter så var man beredd att sattsa stenhårt. Men produktsläppen som var planerade att komma under 2009 blev aldrig av. Men nu har man, i en pressrelease släppt idag, sagt att man kommer att släppa produkterna till försäljning någon gång under februari-mars.

Tanken med Clickfree:s produkter, är att man på ett så enkelt sätt som möjligt, ska kunna göra en backup av filer på datorn eller telefonen, på ett så lätt och "klickfritt" vis som möjligt. Det är framförallt tre produkter som Clickfree nu har tänkt att släppa. Den första produkten kallas för C2N och kopplas in i ditt nätverk och gör genom det en backup av alla datorer i nätverkets innehåll, oberoende på vilket operativ som körs på de enskilda datorerna. Enligt Clickfree så kommer dock bara det att komma fyra versioner av C2N, en med 250GB, 300, 500 och en med 640GB, till och med 640GB kan tyckas vara ganska litet. Men större HDD:ar(hårddiskar) med större utrymme planeras att släppas under kommande år.
Företagets andra nyhet ska kallas Travaler SD. Som namnet avslöjar så är produkten ett SD-kort. Traveler SD kan kopplas in i telefoner och dylikt, det kan då göra en backup av innehållet på telefonen. Likt C2N så behöver man inte göra något klickande Allt styrs nämligen automatiskt. En liknande version till Traveler SD, som istället är i microSD-format kommer också att släppas, då i 16GB-storleken. Traveler SD kommer att släppas i dels 16 men även 32GB.
Har du ett stort USB-minne hemma som inte används? Då kan du använda dig av Transformer. I ena ändan av produkten kan du sätta in ditt USB-minne, i andra änden sitter en hane-USB. En omkopplare sköter överföringen av data från datorn till USB-minnet.
Clickfree C2N kommer att kosta ca 1 800 kronor för 640GB versionen, Traveler SD kommer att kosta ca 1 400 kronor för 32GB och Transformer kommer att ligga på runt 800 kronor.
Vill du kika på Clickfrees produkter? Klicka här!

Var uppdaterad - var TechNytt