Både LG och Toshiba har nu nyligen haft var sin presskonferens för att värma upp sina åskådare inför dagarna som kommer.

"Revolution för TV-upplevelsen" säger Toshiba att deras nyhet kommer att bli. Den nya teknik som får namnet Cell TV kommer att ge den "ultimata 3D upplevelsen", säger Toshibas VD.
Ganska uppenbart är det kanske att Cell TV:n kommer att ha en cell-processor (likt Sony PS3). Nya möjligheter ska skapas eftersom processorn ska vara 143 ggr snabbare än dagens processorer i TV-apparater. Processorn till TV:n är tänkt att vara 8-kärnig, med en beräkningshastighet på hela 3,2 Ghz. Enligt Toshiba så ska Cell TV:n klara av 480Hz (vanliga tv-apparater brukar ha ca 100Hz, om man har högt Hz-värde så blir bilden "mjukare", bättre). Man säger att TV:n kommer att ha en helt ny teknik som gör det möjligt att titta på 2D-material i 3D. Cell TV:n ska ta hand om problemet med att göra om bilderna. Cell TV:n, som är baserad på LED-teknik, ska även ha 512 zoner för lokal dimmning (för att kunna mörka ner valda områden, för att skapa perfekt svärta).
För att få plats med all denna teknik så krävs dock en liten låda (bild höger)
På presskonferensen så verkade det som om det inte är långt ifrån ett produktsläpp. Även om jag skulle bli förvånad om den släpps inom ett halvår, kanske om ett år. Vem vet?
Även LG började värma upp sina åhörare ikväll. Och även de siktar på några riktigt härliga produktsläpp för 2010.
Först tycker jag att det är värt att nämna att Toshiba inte kommer vara den enda som satsar på 3D detta året. Även LG kommer att göra flera produktsläpp som pekar åt detta hållet. "LG goes 3D in 2010", säger LG. Inte nog med att man planerar att släppa en LCD-tv med liknande 3D funktioner som Cell TV, utan man vill också ge 3D till sina projektorer. Både TV-apparaterna och projektorerna kommer alla få 480Hz.
Till sina TV-apparater tänker LG också lägga in, som jag kunde avslöja igår, Skype.
Man kommer även satsa mycket på tunna TV-apparater. Man kommer dels att släppa en 15" OLED-skärm som ska vara 3,2 mm tunn. Men även några riktigt tunna LCD-skärmar, se decembers artikel.

Mer om CES och årets kommande nyheter ser du här de närmsta dagarna!

Var uppdaterad - var TechNytt
Credits: Engadget