Apples slate, iPad som blev introducerad under gårdagen planeras att släppas någon gång i slutet av mars. Men när får vi se iPad i Sverige?

Under Apples event igår kväll så presenterade man sin stora nyhet, som det under många månader spekulerats kring. Om iPad blir någon succé får vi se, men kommer vi att få se någon version här i Sverige?
Enligt Apple så ska den släppas i USA, men något om några fler länder har man inte ännu sagt.
Vad som kan vara intressant att tänka på när man studerar frågan, är möjligheterna för uppkoppling, då de flesta telefoner och liknande som släpps i Sverige bör klarar av GSM-nätet vi har här. Enligt Apple så kommer iPad att ha stöd för Wi-Fi, 3G och GSM!
Apple är väldigt kända för att vilja gå på egna spår när det gäller standarder. Om de hittar en standard som de tycker är bra, så går de på den, trots att alla andra i branschen inte gör detta. Som exempel har vi till exempel Mini DisplayPort, som Apple envisas med att ha i sina datorer. På iPad hittar vi ett liknande exempel. iPad har nämligen ingen som helst möjlighet att använda sig av vanliga SIM-kort. Nej, Apple har istället valt att använda sig av en sprillans ny teknik. Micro SIM kallas det nya kort som iPad ska använda sig av. Kortet tar ca 52% mindre utrymme än föregångaren och är även säkrare. Att "hacka" sitt kort och därmed bli av med sin operatör är inte möjligt på de nya korten, vilket det var på de gamla.
Frågan är om Sverige och dess operatörer är redo för en sådant byte? Kanske, men inte på denna versionen är min gissning!
Om du tar en titt på Apples hemsida (apple.se) så kan du inte hitta ett spår av iPad, förutom en liten rullande nyhet längst ner på sidan. Skulle inte det vara troligt att man, om produkten var påväg till Sverige ge den mer uppmärksamhet? Jo.
iPad kommer heller inte ha Svenska som ett inbyggt språk.
Med de tror jag att jag kan säga att vi inte kommer att få se några svenska versionen av Slate:en.
Skulle du vilja ha en, så finns det en chans att du kan få köpa versionen med endast Wi-Fi, då den med 3G är låst till AT&T, då importerad från USA.
Kanske kan vi få se en Sverige-debut om ett år, såvidare den klarar sig hyffsat på marknaden i USA.

Uppdatering:
Kanske kan vi få se iPad i Sverige ändå! Apple Sverige visade just sina första steg! En länk på förstasidan länkar dig nu till den engelska sidan om iPad.
Någon svensk version verkar inte komma, men kanske kan vi få se den i Apple Store! Frågan hur det blir med 3G uppkopplingen? (28 jan)
Ja, iPad kommer till Sveige. Det är nu sagt! Men när tele-företagen får tag på de nya SIM-korten vet vi inte. 3 säger att man hoppas på att få fram nya kort till släppet, medan resterande tele-företag här i Sverige, säger att de troligtvis inte hinner. (29 jan)

Var uppdaterad - var TechNytt