Ja, den 27:e börjar närma sig nu. Inte nog med att vi kan få se en vacker Slate, nej, kanske kan vi få se ett nytt operativ till iPhone?

Att detta påstående verkligen stämmer kan jag inte säga, men hur som helst så är det kanske inte så långt kvar tills en ny version av operativet kommer.
iPhone OS har hyllats av många för att vara mycket användarvänligt. Men kanske kan vi få se ett ännu mer användarvänligt operativ efter den förväntade uppdateringen?
Det var visserligen inte länge sedan Apple kom med sin nya, stora, uppdatering 3.0. Men det är fortfarande allt för länge sedan för att en hungrande skara iPhone-fans ska orka hålla ut mycket längre.
Det finns en chans att vi kan få se en presentation av den nya versionen av operativet redan den 27:e, även om det troligtvis kan ta ytterligare någon månad innan detta skulle hända. Men vad får vi se vid din kommande uppdateringen?
Något som har klagats på mycket av iPhone-användarna är att det finns en mycket liten möjlighet för användaren att köra flera applikationer samtidigt. En funktion som gör det möjligt att använda sig av flera applikationer kanske vi kan få se. Dock inte troligtvis vilka applikationer som helst, men kanske utvalda av Apple kan tänkas få möjligheten. I nuläget kan man till exempel inte lyssna på Spotify och spela Doodle Jump samtidigt, vilket skulle vara ett lyft för operativet om man kunde!
En stor fråga när det gäller iPhones framtid är; ska man fortsätta använda sig av Googles tjänster?
Efter att de två företagen blivit smått osams, så har många funderat på om Apple verkligen kommer att fortsätta använda sig av Googles tjänster i telefonen. Apple har köpt sig ett eget kart/navigations-företag, vilket skulle peka på att man byter ut den inbyggda Google Maps till ett eget-tillverkat sådant. Även den inbyggda söktjänsten i Safari kanske byts ut till Microsofts Bing?
Alla dessa ganska radikala ändringarna, tror jag kommer att få vänta till en ny version av telefonen släpps (troligtvis någon gång till våren/sommaren).
Eftersom jag tror att Apple helst vill vänta med en så radikal förändring tills en helt ny version av iPhone, så kommer nog även iPhone OS 4.0 få vänta.

Var uppdaterad - var TechNytt