Så kallade pico-projektorer har vi sett i utvecklingsstadiet ett bra tag, speciellt då de tog upp mycket utrymme på 2008 års CES. Men en produkt på marknaden har vi inte få se ännu.

Nu ska företaget aaxa snart ändra på det, genom att släppa en laserbaserad pico-projektor kallad L1.
Den lilla projektorn som är ca 10,5 cm lång, 5,25 cm bred och 2 cm tjock, kan projicera bilder på upp till 50". Bilderna tar den emot genom antingen SD minnesplatsen eller via USB 2.0 uttaget. Men den kan också kopplas in till datorer, kameror, Sony PSP och iPhone.
Bilderna kan visas i 90 minuter innan batteriet tar slut...men du kan ju alltid koppla in den till eluttaget.
På grund av att pico-projektorn använder sig av laser så har inte avståndet till väggen någon betydelse, fokusen är nämligen alltid skarp oberoende på hur långt den är från väggen. Enligt Aaxa så ska man även, med den nya laser-tekniken, få rikare färger.
Projektorn, kallad L1, som kommer att släppas den 12 februari går att beställas redan nu, från Aaxas hemsida, för $599 (~5000 kronor).

Pico-projektor:
En pico-projektor är en projektor som är liten nog att få plats i din ficka. Den har ett inbyggt batteri och har ofta möjlighet att koppla upp sig via ett flertal källor, ofta via USB och VGA-portar.

Var uppdaterad - var TechNytt