Redan 2008 startades ett projekt som nu börjar få form. Locus OS som är ett operativ, är tänkta att underlätta navigering med ett helt nytt gränssnitt och några nya funktioner.
Operativet är mycket likt Microsofts Zune och är skapat av Barton Smith. Utöver det helt nya och gränssnittet så ska man ha börjat att smida på planer om en kommande produkt, som ska köra operativet.

Stream som ska vara en Slate-liknande produkt ska komma med en 4,3" stor OLED-skärm. Tanken med Stream är att du alltid ska få ut så mycket som möjligt av produkten, oberoende på var du är. Om du sitter på tåget kan du om du skulle vilja, ha det mesta av hårdvaran (processor, hårddisk m.m) i väskan, medan du har skärmen, kallad Stream i handen. Eller om du kommit till jobbet så kan du ta skärmen och sätta den i en laddare som kan visa bilden på storbild.
Med andra ord så ska man kunna använda sig av hårdvaran på bästa möjliga sätt var du än är. Men operativet ska också vara anpassat för en så bra upplevelse som möjligt. Genom att Stream får bestämma var du befinner dig, genom GPS, så kan även gränssnittet ändras. Operativet gränsnitt är baserat på så kallade paneler, vilka kan ändras beroende på var du befinner dig. Om du helst vill lyssna på musik på tåget eller helst titta på dokument på jobbet, så ändras gränssnittet efter dina behov.
Att Stream och Locus kommer att släppas någon gång den närmaste tiden kan vi nog inte förvänta oss, men kanske kan vi, om något stort företag skulle sätta sig bakom idén, kunna få se idén komma till verklighet om något år?

Fler bilder: Stream, laddare,

Video:

Var uppdaterad - var TechNytt