Igår fick vi se ett flertal produkt-presentationer från Panasonic som kan göra företaget till ett av de första att erbjuda produkter som ger dig bra 3D-upplevelse i hemmet.

Om vi börjar med TV-apparaterna som företaget presenterade. De två skärmarna, som får de "trevliga" namnen TH-P54VT2 (54", bild) och TH-P50VT2 (50"), som är del av v-serien (om du inte kommer ihåg deras namn), kommer att släppas i Japan i slutet av april och därmed vara världens första TV-apparater med 3D, som går att köpa på marknaden.
Ja, skärmarna kommer vara bra. Med extremt bra kontrast-ratio (bra svärta(mörkt där det ska vara mörkt) och ljust där det ska vara ljust) och 120hz på var öga, gör inte bara skärmarna till unika, utan även mycket bra och mycket dyra! Den stora av de två kommer att kosta 530 000 yen, vilket motsvarar 44 000 kronor.
Panasonic planerar att släppa två skärmar på 58 och 65".

Men dessa TV-apparater är ju inte bra så länge du inte har något att koppla in.
Panasonic kommer nämligen också den närmaste tiden att släppa ett flertal Blu-Ray spelare, som alla klarar av 3D.
Den bästa av de tre, i den kommande serien ska ha en inbyggd hårddisk på hela 2TB, två HDMI-utgångar, två USB-ingångar och en Ethernet ingång.
De ska också ha möjligheten till att bränna Blu-Ray- och DVD-skivor.
Även denna produktserie kommer att släppas i slutet av april. Priset är dock ännu hemligt.

Sammanfattning:
Storsattsningar från Panasonic, men även ett flertal andra tillverkare, så som, LG, Toshiba, ja jag tror jag skulle kunna räkna upp de flesta TV-tillverkarna, är påväg.
Men nu kanske vi kan få se lite saker hända på marknaden? Min gissning är att vi kommer att få se ett flertal sådana här produkter i år, till och med här i Sverige. Men, nej, tyvärr inte hemma hos dig, så länge du inte är väldigt rik, för priserna kommer inte att vara låga det första taget.

Uppdatering:
Även Sony ska nu ta sig in på marknaden med 3D-Blu-Rays genom sin BDP-S470. Som kommer att släppas denna månanden för $200 på Sonys online affär och förväntas komma till Sverige senare under året. (10 feb)

Var uppdaterad var TechNytt