Det var inte så värst långe sedan som Google släppte Google Wave, som inte kommit ur Beta-version ännu, vilket skulle kunna förklara att tjänsten ännu har blivit allt annat än en succé. Trots att det inte är något speciellt fel med tjänsten, då jag till och med använder tjänsten dagligen, så kanske Google kan behöva en simplare tjänst och ett bättre sätt att locka besökare?

Google Buzz som släpptes under natten går att använda över hela världen och är inbyggt i Gmail. Det ända du behöver göra är att gå till buzz.google.com för att aktivera tjänsten.
Buzz är en status-baserad tjänst, vilket betyder att du kommer att känna dig hemma om du använder dig av Facebook eller Twitter. Man kan förutom dela status, länkar, bilder, videor även lämna status-texter, som är geotaggade. Genom att tjänsten fungerar på både Android och iPhone så kan man därmed lämna sina spår.
Vad är fördelen med Google Buzz gentemot Facebook och Twitter då?
Tanken med Google Buzz, likt många andra av Goolges tjänster, är att det ska vara så snabbt som möjligt, men även att det ska vara så personligt som möjligt. Genom att undersöka vad du "gillar" (markerar att du gillar) så kan tjänsten sortera ut de ointressanta meddelanden som kan vara störande i fram för allt Facebook.
Om du skulle vilja att några/någon av din/a kompisar SKA se din status, så finns en funktion som skickar ett meddelande till personen/rnas gmail-inkorg. Från meddelandet, i inkorgen, så kan personen/erna därifrån svara direkt in i statusen.
När det gäller bilder, så ska tjänsten göra det möjligt för åskådaren att titta på dem utan att behöva ladda om sidan för varje bild, vilket gör att man kan titta på ett flertal bilder, betydligt mycket snabbare. (likt Google Wave)
Om du skulle vägra lämna Twitter, så kan Buzz länka alla dina status-uppdateringar dit. Samma ska det vara med Flickr och Picasa (bilder).
Tjänsten går som sagt att läggas in i ditt Gmail-konto idag! Klicka bara här! Om du inte har ett gmail-konto, klicka här!

Video: Google Buzz, av Google

Var uppdaterad - var TechNytt