Att Project Natal är påväg vet vi, då Microsoft själva sagt att konsoltillbehöret kommer att släppas någon gång detta året, men det var inte för än idag som vi fick reda på att produkten kommer att släppas i oktober.

Det var den brittiska journalisten, Jonathan Ross, som spred budskapet om att Xbox nya storsattsning kommer i oktober.
Riktigt när i oktober vi kommer att få se den är svårt att säga, men vi kommer troligtvis att få se den i slutet av oktober, om inte helt enkelt i november? För enligt Microsoft själva så ska produkten släppas lagom till jul, vilket gör Jonathans uttalande troligt.

Riktigt hur bra rörelsedetektorn på Natal kommer att vara är även det, svårt att säga, men MTV Multiplayer Blog sa nyligen att man tagit tid på CNETs video-demo (se länk nedan) av Project Natal och har kommit fram till att förseningen mellan tiden då personen rör sig, till att något händer på skärmen är ca 0,1 sekunder. 0,1 sekunder kanske verkar lite, men i en vanlig tv-spels kontroll så är det mycket kortare svarstid och till och med Wiimote klarar av den delen mycket bättre än Natal. Även hjärnans reaktionstid ligger på 0,1 sek. vilket skulle betyda att man faktiskt skulle kunna märka av skillnad.
Riktigt hur mycket av någon sådan svarstid vi kommer att få se i den slutliga produkten är svårt att säga, då Natal troligtvis har minst 8 månader kvar innan den verkligen släpps.


Var uppdaterad - var TechNytt