Ninendo, som vi hoppas håller på att planera sin kommande portabla nyhet DS2, kommer om en dryg vecka att släppa sin efterföljare efter DSi. Den nya versionen som kommer till Sverige den 5:e mars kommer att kosta dryga två tusen kronor och kommer med, till skillnad från sina föregångare, två riktigt stora skärmar. Skärmarna på den nya produkten, som Nintendo kallar, DSi XL, kommer att vara 4,2" och därmed slå sina föregångare men även motståndare med hästlängder, då DSi har 3,25" skärmar och Sony PSP Go har "endast" en 3,8" skärm.
Namnet på konsolen, som jag tidigare nämnt ska bli DSi XL är exakt lika dan som den japanska versionen LL som har funnits i några månader.
Några stora skillnader mellan XL och DSi när det gäller någon ytterligare egenskaper, utöver skärmen, verkar det inte som om det kommer att bli, mer än faktumet att det mesta på konsolen har blivit större (inkluderat pennan). Vilket skulle betyda att XL inte sätter stopp för en större uppdatering, klicka här!
Nintendo visade nyligen upp sin nya konsol, men även en pressrelease släpptes. I pressreleasen kan vi även läsa om årets kommande spelnyheter på Wii-sidan. Man säger att man kommer att släppa uppföljaren till succén, Super Mario Galaxy, med (ganska uppenbara) Super Mario Galaxy 2 den 23:e maj, men även Metroid Othet M den 27:e juni.

Var uppdaterad - var TechNytt