Google Chrome OS som släpptes i slutet av november kommer snart att komma ut på marknaden på riktigt. Operativet har nämligen aldrig kommit förinstallerat på någon dator förut. Men nu vill Samsung ändra på det!

Under året kommer företaget att släppa en laptop som ska likna N210 (bild). Man säger att man inte vet när man tänker släppa produkten, men att det kommer att ske någon gång under 2010.
Något namn på produkten har jag inte fått än, men lite specifikationer kunde Samsung berätta om. Likt N210 så kommer datorn komma med en 10,1" stor skärm som är baserad på LED-teknik. Datorn ska komma med åtminstone 64GB SSD hårddisk och 2GB RAM. Vilken processor som datorn ska köra vet jag inte riktigt säkert, men det blir nog troligtvis en Snapdragon på 1,5Ghz.
Uppkoppling ska ske genom 3G eller Wi-Fi.
Några prisuppgifter eller information om var den kommer att släppas har inte företaget berättat ännu, men N210 släpptes här i Sverige och kostar idag ca 4000 kronor.
Även Acer väntas släppa en laptop med Chrome OS detta året.

Uppdatering:
Samsung kommer också under året att släppa några laptops med LTE-modem, vilket kommer bli riktigt roligt, åtminstone för dig som bor i Stockholm! (14 feb 20:44)

Var uppdaterad - var TechNytt