Samsung kommer med ny telefon, som kanske har Samsungs Super AMOLED-skärm i sig? Men även Microsoft kanske snart är nära ett produktsläpp?

Samsung Wave (bild), är Samsungs kommande telefon, som ska presenteras under MWC och som nyligen har läckt ut.
Mobilen har en 3,3" stor pekskärm som kanske använder sig av Samsungs nya teknik kallad Super AMOLED, som visar det sprillans nya operativet, som Samsung själva gjort och som nu gör världspremiär, Bada. Operativet körs genom en 1Ghz processor från ett 2GB stort Flash-baserat minne, som kan uttökas med microSD.
Uppkoppling sker genom Wi-Fi b/g/n eller genom HSDPA.
Utöver det, så ska vi få se 3,5mm hörlursuttag, en 5Mpixels kamera som kan filma i 720p och stöd för Divx, allt detta under ett skal som ska vara endast 10,9mm tjockt.
Eftersom specifikationerna bara är läckta, så har jag inte fått reda på om de verkligen stämmer, från Samsung själva. Vilket vi kan tänkas få reda på till söndag kväll. Jag uppdaterar så klart inlägget när jag fått reda på mer!

Även Microsoft ska kanske snart närma sig hårdvaru-marknaden. Som jag kunde berätta för er i slutet av september, så kommer troligtvis Microsoft snart att släppa en mobil. Inget är ju förstås erkännt av Microsoft själva, men fler och fler bevis kommer fram om att Microsofts telefon-planer verkligen kommer att gå i uppfyllelse inom kort.
Det är ju förstås inte Microsoft själva som tillverkar hårdvaran, utan Sharp får ta hand om det.
Bilder från FCC (Federal Communications Commission) visar baksidan av telefonen och en titt i papperna skvallrar om att den kommer få Wi-Fi och att en annan telefon också behandlas av kommissionen, säger Engadget. Kanske är det Pure som även behandlas i septembers inlägg?Eller med låg sannolikhet Zune Phone?
Om några telefoner är påväg så bör de komma i slutet av mars skvallrar FCC:s papper om.

Mer om MWC och företagen runt det kommer den inom kort!

Uppdatering:
Micrsosoft kommer att presentera sitt nya mobil-operativ under MWC, det kommer att få namnet Windows Phone 7 Series. (13 feb)
Japp, för några minuter sedan blev det officiellt! Samsung kommer att släppa Wave (S8500) under april. Den kommer utöver det vi redan fått reda på, även ha Bluetooth 3.0, vilket den är först i världen med, men även Wi-Fi n-standrad. Tyvärr så kommer ingen Multi-Touch att skeppas med telefonen, vilket är en liten besvikelse. Men det samlade intrycket av mobilen tycker jag är bra! Vi får se, då den släpps för ett ännu okänt pris nu i april, hur den klarar sig! (14 feb, 19:26)

Var uppdaterad - var TechNytt